Om oss

Hei, mitt navn er Julianna og jeg er gründeren bak Valenki AS. Jeg kommer opprinnelig fra Russland og har bodd i Norge siden 1996. Helt siden jeg var liten, var ullboots (eller valenki, som de heter på originalspråket) et uunnværlig plagg. De holdt meg varme enten det var sprengkulde eller noen få minusgrader, og jeg kan ikke huske å ha brukt noe annet fottøy. Med de passende kalosjene holdt føttene mine seg tørre selv i snø, slafs og til og med regnvær. Etter å ha kommet til Norge var jeg litt vel overrasket over å ikke kunne finne disse skoene til salgs, noen sted.

Vinteren-2017, da jeg selv hadde fått 3 barn og min minste datter akkurat hadde begynt å gå, trengte jeg vintersko til henne. Min mor foreslo å se om vi fikk kjøpt ullboots noe sted – og jo, vi fant frem til en nettbutikk i hjemlandet. Og når jeg først handlet der, valgte jeg i samme slengen å kjøpe sko til både mine to eldste barn og meg selv. Og jeg sparte ikke på farger og design, for å si det slik!

Det tok ikke lang tid før venner, bekjente og kollegaer begynte å legge merke til disse lekre og noe spesielle skoene. Ofte spurte de meg om å prøve, og lurte på om ikke jeg kunne bestille også til dem. Så da begynte jeg å handle inn sko til alle som ville ha – men det ble ganske så tungvint da de ikke kunne bestille selv…

Så da ble ideen med Valenki.no født 🙂